Advies nodig? Bel: 06 51 23 46 11

Geachte klant,

Bent u geïnteresseerd in onze radiatorombouwen? Op onze site kunt u bij het tabblad: Bereken uw prijs, snel en eenvoudig uw eigen radiatorombouw ontwerpen. In de rechterkolom ziet u dan meteen uw prijs verschijnen.

Na het invullen van Bereken uw prijs op onze site, kunt u onder punt 7 uw persoonlijke gegevens invullen en uw radiatorombouw(en) bestellen. Na het drukken op de knop Afronden komt deze bestelling bij ons binnen. Wij nemen altijd en snel contact met u op om uw bestelling tot in detail door te nemen. Hiervan maken wij de definitieve orderbevestiging die wij naar u toe mailen. Gaat u met deze bevestiging akkoord, dan gaan wij uw radiatorombouw(en) in productie nemen.
Lukt het invullen niet of is er een storing? Mail of bel ons dan even!

Wij kunnen snel produceren. Informeert u gerust naar onze levertijden.
Bij gespoten dient u rekening te houden met een levertijd van ca. 3 weken. Bij geen afwerking is de levertijd ca. 1 week. Spoedgeval? Altijd bellen!!!

U kunt de ombouw na fabricage bij ons afhalen in Hoek van Holland.

Maakt u wel een afspraak? Dan voorkomt u dat u voor een dichte deur staat. Wij zijn namelijk niet altijd aanwezig op de werkplaats. Bel voor een afspraak of bezichtiging naar 06-15450004 en vraag naar Olaf.

De adres gegevens vind u onder onder contact.

 

Let u wel op het formaat van uw bestelde ombouw? De ombouwen zijn al geheel gemonteerd en vaak groter dan u denkt. Het is zonde als uw ombouw uw auto beschadigd of als er krassen komen in de lak van de ombouw.

Bent u niet in de gelegenheid om af te halen of past deze niet in uw auto? Wij kunnen alle ombouwen ook bij u bezorgen. Na productie wordt er contact opgenomen voor een leveringsafspraak. De snelheid van levering is afhankelijk van de afstand. Ook hier doen wij ons best de ombouw(en) snel bij u te leveren.
Let u wel op de bezorgkosten à € 0.51 per km enkele reis vanaf postcode 3151 (excl. de noordelijke Eilanden).
Bij meerdere ombouwen wordt er uiteraard maar 1 maal transport gerekend!

Omdat onze bezorger vaak alleen rijdt geldt hier: bezorgen is tot achter de voordeur. De ombouw(en) kunnen niet de trappen omhoog gezet worden.

De ombouw wordt altijd standaard gemonteerd geleverd. Dat wil zeggen dat het front, de twee zijwanden en het bovenblad aan elkaar gemonteerd zitten zodat zij zo over de radiator heen gezet kan worden. Ook kunnen wij bij productie al sparingen maken zodat de ombouw zo over uw vloerplinten valt en de ombouw strak tegen de achtermuur geplaatst kan worden.

Wij hebben de ombouw al zo ver voorbereidt dat het plaatsen ervan erg eenvoudig is. Veelal zijn eventuele voorzieningen zoals plintsparingen, leiding sparingen ed. reeds voorzien. U krijgt van ons ook een duidelijke uitleg. Binnenkort is er een duidelijke instructie video beschikbaar die geheel kosteloos met de ombouw bestellings-bevestiging wordt meegezonden.

Wat kunt u dus van ons verwachten:

 • plinten, leidingen en andere obstakels die achter de ombouw lopen worden uit de zijwanden en/of front uitgezaagd.
 • de ombouw wordt zo gesteld dat deze los tegen de muur komt te staan en tegen de muur aanleunt. Boren is dus zeer zelden nodig.
 • de ombouw wordt altijd zo geplaatst dat deze makkelijk verwijderbaar is. Afhankelijk van de situatie kunt u de hele ombouw of delen ervan weghalen als u bij de radiator moet zijn voor onderhoud of andere zaken.
 • wordt de ombouw over uw bestaande vensterbank heen gezet? Dan dient u alleen maar aan de uiteinden van de vensterbank de muur sparing uit te zagen. De vensterbank wordt vast gemonteerd, eventueel gekit en het gehele front wordt met ons speciale haken systeem geplaatst zodat deze gemakkelijk los te halen blijft.

Ziet u het niet zitten dit zelf te doen? Gezien het feit dat al de ombouwen al op maat zijn, veelal zelfs voorzien van de plintsparingen, knopluiken ed., moet het voor een beetje handig persoon een koud kunstje zijn de ombouwen te plaatsen. Bovendien zijn er vele klusjesmensen te vinden die dit graag en voor een gunstige prijs voor u kunnen doen, b.v.: een lokaal klus- of timmerbedrijf, werkspot etc.

Wij werken uitsluitend met een hoge kwaliteit MDF MEDITE met het FSC keurmerk. Dit is MDF met een hogere persing dan standaard MDF en bestaat uit meerdere lagen met verschillende hardheden hetgeen kromtrekken moet voorkomen. Dit merkt u bij de afwerking. Na schuren geeft dit materiaal de ombouw een superstrak eindresultaat.
U kunt kiezen voor de afwerkingen:

 1. Geen. In dit geval wordt de ombouw na productie licht geschuurd en is klaar om door u gegrond en gelakt of gespoten te worden.
 2. Gegrond. Hier wordt de ombouw in de spuiterij eerst voorzien van een vullende grondlak. Na grondig schuren wordt de ombouw voor de tweede keer gegrond. Deze grondlaag geeft het materiaal een glad oppervlak. Na licht opschuren kunt u de ombouw direct aflakken.
 3. Gespoten. Na de het gronden (als hierboven vermeld) wordt de ombouw glad geschuurd en twee maal voorzien van een 2-componenten lak in zijde- of hoogglans. Deze lak is harder en meer slijtvast dan normale lakken en is langer kleurecht.

In de berekenmodule gaan wij bij gespoten uit van zijdeglans. Bij hoogglans afwerking wordt 25% extra op de spuitprijs gerekend. Dit i.v.m. een hogere kostprijs en een intensiever productieproces.

Let bij het inmeten van de ombouw op de volgende zaken:
alle maten dient u in cm (of een deel daar van) in te vullen.
Breedte = van links naar rechts gemeten
Hoogte = van de vloer uit omhoog gemeten + minimaal 5 cm (indien mogelijk) t.b.v. bovensleuf in het front.
Diepte = van de achterwand tot het diepste punt van de radiator

Wij nemen elke bestelling altijd nog telefonisch met u door. Dit kan eventueel aan de hand van foto’s die u ons toestuurt zodat wij met de situatie mee kunnen kijken.

 • Meet altijd op verschillende plaatsen. De maat kan links of rechts van elkaar afwijken. Ga in ieder geval uit van de grootste maat. Informeer bij ons over de mogelijkheden en oplossingen bij maatafwijkingen.
 • Eventuele leidingen of het verspringen van een muur dient u in de gaten te houden. U kunt eventuele plint sparingen in bereken uw prijs al opgeven. Het is mogelijk om de ombouw in het werk aan te passen. Kiest u voor Plaatsen dan lossen wij eventuele problemen of aanpassingen voor u op.
 • Ombouwen van muur tot muur of tot kozijn, al dan niet met opbergvakken, behoren ook tot de mogelijkheden en geven uw kamer, kantoor of winkel een nette en chique uitstraling.
 • Zitten er warmte meters op de radiator gemonteerd? Let dan op de diepte.
 • Geeft u ook aan waar de knop van uw radiator zich bevind?
 • Onze ombouwen zijn zo gefabriceerd worden dat ze makkelijk geheel of gedeeltelijk weg te halen zijn.
 • Als u uw de muren niet wil beschadigen, denk bv. aan monumentale panden of afwijkende bouwkundige situaties, en toch een degelijke ombouw wil plaatsen, kunnen wij u een gedegen oplossing aanbieden.
 • De opgegeven maat is altijd de binnenmaat van de ombouw. Wij tellen dan het materiaal erbij op. Dit is + 2  cm (per zijwand) in de lengte, 2cm (bovenblad) voor de hoogte en voor de diepte komt er in 5 cm bij de strakke dieptemaat e.e.a. afhankelijk van uw keuze van webbing: uw radiator is bv. 17 cm diep, gemeten vanaf de muur achter de radiator tot aan de voorzijde van de radiator. In dit geval wordt de ombouw zo’n 22 cm of meer diep. Dus in ons voorbeeld: 17 (de radiator) + 5 (materiaal dikte ) = 22 cm.
 • In de bereken module heeft u als eerste ingevuld waar en hoe uw radiator staat of hangt. Dit is voor ons van belang om de juiste maat te bepalen. Het bovenblad steekt standaard 2 cm uit t.o.v. de voorzijde tenzij u anders aangeeft. De overstek (zo wordt dit genoemd) van het bovenblad komt nog bij de buitenste maat. Voor u betekent het (in ons eerdere voorbeeld) dat de totale diepte 22 cm wordt. Nogmaals: u hoeft ons alleen maar de strakke buitenmaat van uw radiator op te geven, in ons voorbeeld 20 cm! Een breder blad t.o.v. de plek waar het radiatorgedeelte zit behoort ook tot de mogelijkheden. Meer of minder overstek kan ook.

Thermostaatkranen beïnvloed kunnen worden door de ombouw? Het kan absoluut geen kwaad, echter ze kunnen de radiator vroeger uit zetten dan uw bedoeling is omdat de temperatuur voeler in de knop verwerkt is en deze dan in een “afgesloten” ruimte bevind. Een voor de hand liggende oplossing is: een thermostaatkraan met voeler op afstand te plaatsen. Dit is eenvoudig toe te passen. Hierbij wordt alleen de knop van de kraan vervangen door een ander model en de voeler wordt dan onder de radiator, in de ombouw, aangebracht. U kunt hiervoor wellicht uw eigen onderhoudsmonteur van uw ketel raadplegen. Hij kan dit gemakkelijk voor u en voor een redelijke prijs uitvoeren.

Een radiatorombouw hoeft per definitie niet de warmteafgifte van uw radiator nadelig te beïnvloeden. Integendeel! Een ombouw kan, door zijn speciale vorm, de luchtstroom zelfs beter de ruimte waar de ombouw staat rond leiden. Immers: de lucht dwarrelt niet (door vele invloeden) rond maar er ontstaat in veel situaties een mooie gerichte en constant gestuurde en gedoseerde luchtstroom, die een goede warmteverdeling in de ruimte waar de ombouw staat teweeg brengt. (denk maar eens aan het principe van een warmte convector, een aan de zijkant en voorzijde gesloten kast/bak waar de warmte ontsnapt door een smalle opening aan de boven of boven-voorzijde). In bepaalde gevallen kan een kamerthermostaat wat trager reageren. Dit heeft te maken met bv. de plek waar deze thermostaat hangt. Dit verschijnsel kan je vergelijken met verwarming door vloerverwarming. Een trager reagerende thermostaat kan er wel voor zorgen dat andere vertrekken dan waar de kamerthermostaat hangt eerder en/of sneller warm worden of zelfs warmer kunnen worden. De meest voor de hand liggende oplossing hiervoor is het toepassen van thermostaatkranen op de radiatoren waar men het te warm worden als hinderlijk ervaart. Een andere oplossing kan zijn: het verplaatsen van de kamerthermostaat naar een andere ruimte, bv.: een hal of trapgat, zodat de verwarming van het gehele huis geleidelijker gaat. Er zijn ook directere oplossingen. Men kan hier denken aan roosters of ventilatie sleuven die wij in het bovenblad van de ombouw kunnen aanbrengen. Twijfelt u of heeft u hierover nog een vraag? Stelt u die ons dan gerust! Wij kunnen u hierover informeren en adviseren.

Busreklame 6
Busreklame 6
Lifestyle Exp 12
Klever Productie
Busreklame 2
Productie 1
Foto Klever
Busreklame 6 Lifestyle Exp 12 Klever Productie Busreklame 2 Productie 1 Foto Klever